Perhetyö




Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö on asiakkaan ja hänen perheensä hyvinvoinnin tukemista. Tavoitteena on perheen toimintakyvyn, arjessa selviytymisen, elämänhallinnan, perheenjäsenten voimavarojen ja vuorovaikutuksen vahvistuminen. Perhetyötä tehdään ennalta ehkäisevänä ja korjaavana toimintana.

Perhetyötä tehdään perheen kotona ja muissa arkisissa toimintaympäristöissä. Siihen sisältyy keskusteluja, ohjaamista ja neuvontaa vanhemmuuteen ja arjen sujumiseen liittyvissä asioissa, yhdessä tekemistä ja harjoittelua.

Palvelun piiriin pääset lapsen oman sosiaalityöntekijän kautta.

Tehostettu perhetyö




Lastensuojelun tehostettu perhetyö on usein perheen kriisitilanteeseen liittyvää vahvaa ja monipuolista tukea. Perheessä voi olla hyvin erilaisista syistä johtuen haastava elämänvaihe, jonka yli perhettä autetaan erityisellä tuella. Työskentelyn lähtökohtana on yhteistyö ja perheen oma motivaatio ottaa vastaan apua ja tukea. Tehostetun perhetyön onnistumisen keskeinen edellytys on, että perhe itsekin kokee muutostarpeita, ja haluaa ja jaksaa työskennellä tavoitteita kohti. Tehostetun perhetyön aloittamisesta, tavoitteista, jakson pituudesta, työskentelyn määrästä, seurannasta ja arvioinnista päätetään yhdessä lastensuojelun sosiaalityöntekijän ja perheen kanssa.

Palvelun piiriin pääsee lapsen oman sosiaalityöntekijän kautta.